Кой е той?

Question mark

А днес, мили мои, ще опитам да обрисувам един изключително любим на всички нас герой.

Той може да ни отведе навсякъде, където си пожелаем. Стига мястото да не е прекалено наблизо, защото вярва, че сме достатъчно силни, за да преодоляваме сами дребните си несгоди. Подобно на всички истински герои, той е постоянно зает с благородни дела. Затова трябва да сме заредени с търпение ако не успее веднага да откликне на нашия зов. Но когато това стане, сигурни бъдете, ще се погрижи приключението ни да бъде незабравимо. Той знае, че сме големи хора, а големите хора имат големи проблеми и се нуждаят от герои с големи сърца.

Уважава правото ни да пътуваме в спокойствие. За да е комфортно на изтерзаните ни душици, ги помазва с балсам от ритми най-чисти и нежни. Не ни занимава с дълбокомислени приказки за живота, вселената и всичко останало. Винаги е готов да пропъди сгъстения около главите ни въздух и да ни разведри със свежестта на околния свят, докато весело дърпа от лулата на преждевременната си мъдрост. И подобно на всички герои, които са преживели прекалено много, неговите разбиранията са по-задълбочени и по-широки от водите на най-големия океан. Макар и тихо, да благославя добруването на човешкия род, е може би най-голямото му призвание. Той е изключително скромен. Когато дойде време да му благодарим подобаващо за прекрасното отношение и заслуги, той отклонява свенливо щедростта ни.

Досещате ли се кой е този светъл герой?

3 thoughts on “Кой е той?

  1. Получените отговори досега са следните:
    Времето, самолет, джип, вярата, Гандалф, въображението, интуицията, фантазията, мозъкът, Дядо Коледа, блогът на Борис Кондев (хаха), Карлсон, Малкият принц, хобит, облак, Бойко Борисов.
    За съжаление, никой от тях не е верен.

    Харесвам

Уау или мяу? Как ти се стори?