Как да получим Чепеларе?

Синтезирането на Чепеларе е въпрос, по който могат да бъдат изложени няколко хипотези:

Първа. Взимаме Добринище. Изрязваме наситения със завои път между града и ски зоната. Разширяване капацитета на лифта. Увеличаваме скоростта му значително, за да избегнем рисковете от замръзване. Добавяме още няколко писти с цел катализиране на широкоспектърен интерес.

Втора. Взимаме Банско (при определени условия може да се заменени с Боровец). Премахваме преобладаващата хотелска утайка. Значително намаляваме количеството местни и международни свободни електрони. Сваляме валентността на цените. Оставяме само един лифт. Правим специална  селекция от писти.

Трета. Взимаме Витоша. Изчистваме повечето софийски квартали, за да съкратим времето на реакцията. Подменяме суровините с такива от настоящия век, за да увеличим нейната ефективност. Стискаме палци сезонът и достъпът до планината  да не бъдат възпрепятствани поради печалбарски претенции, прикрити зад крайно теоретични обещания.

Всички тези предположения са недоказуеми на практика. Следователно не могат да бъдат приети за меродавни. Няма как да получим Чепеларе, освен ако не е по доказания начин – по оригиналната формула. Както всички наистина уникални неща, тя е неповторима.

В това се убедих и аз, при това само за два дни. През първия валяха снежни парцали, които стелеха масло по пистите и пудра извън тях. През втория небето беше кристално чиста синя преливкa, от която слънцето се усмихваше щедро. Идеалните предварителни условия!

Личната ми препоръка е да отидете в Чепеларе и да започнете пространните си изследвания. Магнетизмът му е така силен, че веднага ще се почувствате неустоимо привлечени.

Уау или мяу? Как ти се стори?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s