Красотата е без граници

От няколко седмици в Интернет циркулира едно видео, което така и не благоволявах да изгледам. Причината бяха няколко думи от името на статията, в която то беше включено – „най-грозната жена в света”. Набиваха ми се в очите, смущаваха ме, отблъскваха ме. Накрая се реших да видя за какво става въпрос, защото доста качествени хора споделяха, коментираха и харесваха статията.

С цитираните по-горе думи се визира американката Елизабет „Лизи” Ан Веласкес. Тя е родена с изключително рядко генетично заболяване, което не й позволява да качва телесна маса, каквото и колкото да яде. Известно е, че освен нея този синдром имат само още двама човека в света. На почти 25 години Лизи никога не е тежала повече от 29 килограма. Всичко това звучи ужасно тъжно, но момичето е в отлично физическо (поне за нейното състояние) и душевно здраве. Всъщност много по-здрава е отколкото болшинството от нас някога ще бъде.

От тези тринадесет минути осъзнах, че Лизи е едно от най-красивите човешки същества, до които някога съм се докосвал. Защото красотата не е симетрия. Тя не се измерва в кубически сантиметри. Не е на пластове. Или нещо с лъскава опаковка.

Тя е качество, притежаващо огромна сила – да вдъхновява и да ни прави по-добри.

Уау или мяу? Как ти се стори?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s