Лек за есента

Есента, за разлика от лятото, още от стъпването си в длъжност заяви категорично, че е готова да ръководи с тежка ръка отредените й месеци.

Трите почивни дни в края на септември бяха последвани от сив, дъждовен и студен понеделнишки вторник, който се пропи не само в дрехите и обувките ни. Той нахлу в храма на вътрешния ни свят и преобърна настроението, разпиля мислите, потъпка мотивацията…

Поболяхме се от есен. Въпрос на личен избор е дали ще й позволим да ни тежи или ще й противодействаме. В подкрепа на второто (защото съм пристрастен) споделям две речи, които могат да дадат началото на едно успешно самолечение.

Първата е на американката Диана Ниад, която на 64 години успява да постигне мечтата на живота си – да преплува 180-километровото растояние от Хавана (Куба) до Кий Уест (Флорида). Чуйте емоционалния й разказ за това впечатляващо постижение, пътят към което започва още в далечната 1978 г. И следващия път, като си помислите „твърде стар/а съм за това“, си припомнете долните думи и помислете отново.

Следващата реч печели на Денъджея Хетиарачи първо място в тазгодишния Световен шампионат по говорене пред публика. В рамките на почти 8 минути той превежда слушателя през палитра от драматизъм и хумор, за да обрисува устойчиво послание за вярата в човека и уникалността на всеки един от нас. Завиждам благородно, ако я чувате за първи път, защото речта е брилянтно поднесена и всяка секунда в нея е истинско удоволствие.

И не забравяйте да слушате музика. Много много музика.

Уау или мяу? Как ти се стори?

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s